• Amb 780 panells 250 kW de potència, l’empresa fa un pas més per garantir la producció energètica renovable dins el seu compromís amb la circularitat de la seva activitat.
  • La nova planta recolzarà energèticament l’ús de biomassa per cobrir la demanda tèrmica, amb una caldera de 1.400 kWt que van implantar l’any 2004 en una aposta de la companyia per una producció sense residus.
  • La planta solar fotovoltaica generarà un estalvi de CO₂ de 110.000 kg cada any.

Sota una estratègia empresarial vinculada a la sostenibilitat i la circularitat de la seva activitat, Boix ha implantat una planta fotovoltaica de 250 kW i 780 panells per a l’autoproducció d’energia elèctrica renovable.

Garantir la sostenibilitat mediambiental i econòmica del territori són les peces clau de l’estratègia del grup. Amb el compromís de consumir energia 100% d’origen renovable fa un pas més endavant amb una inversió de 196.000 € per produir i autoconsumir que permet una reducció d’emissions de 110.000 kg/any.

L’empresa aposta per l’autogeneració elèctrica per abastir els processos productius que demanden més energia. Boix  és un clar exemple d’economia circular que treballa per minimitzat l’impacte del seu cicle productiu sense generar residus que ja des de l’any 2004 opera amb la mateixa biomassa que produeix a la seva planta.  “L’autogeneració és un pas més dins el nostre compromís amb la sostenibilitat i la modernització de la indústria de la fusta. Apostem per la gestió sostenible del medi natural com a peça clau per un desenvolupament territorial sostenible”,  destaca Carles Martí, director general del grup.

Actualment, el grup familiar gestiona 2 plantes de producció al Berguedà —2 serradores, una planta d’embalatge— i dona feina a 120 persones de la comarca que, amb la seva activitat, transformen 180.000 tones de fusta anuals en fusta serrada, embalatges, biomassa o elements per a la seguretat viaria.

Al llarg de cinquanta anys, Boix ha diversificat i ampliat la seva activitat per crear valor al capital natural forestal mentre treballa en la preservació dels boscos. En aquest sentit, ha implantat nova tecnologia i ha incorporat la digitalització dels seus processos per millorar l’eficiència i la seguretat d’un dels sectors econòmics més antics i arrelats en el nostre país.

Articles relacionats

“El comercial ha de conèixer les necessitats dels clients per satisfer la demanda”

Amb 21 anys de trajectòria com a comercial a Grup Boix, Miquel Llobet és una de les sis peces clau del departament de vendes ...

Seguir llegint

Planificació i formació dels ODS, Grup Boix aplica les bases per complir amb l’Agenda 2030

Amb l’objectiu de mantenir i perfeccionar l’activitat industrial davant les preocupacions ambientals, socials i econòmiques que marquen l’Agenda 2030, ...

Seguir llegint

L’eurodiputat Jordi Solé felicita Grup Boix per l’aposta innovadora i sostenible amb la fusta CLT

Durant la visita de l’eurodiputat d’ERC a la comarca del Berguedà, la primera parada va ser a les instal·lacions de Grup Boix. Solé va ...

Seguir llegint