Sota una estratègia empresarial vinculada a la sostenibilitat i la circularitat de la seva activitat, Grup Boix ha implantat una planta fotovoltaica de 250 kW i 780 panells per a l’autoproducció d’energia elèctrica renovable.

  • Amb 780 panells 250 kW de potència, l’empresa fa un pas més per garantir la producció energètica renovable dins el seu compromís amb la circularitat de la seva activitat.
  • La nova planta recolzarà energèticament l’ús de biomassa per cobrir la demanda tèrmica, amb una caldera de 1.400 kWt que van implantar l’any 2004 en una aposta de la companyia per una producció sense residus.
  • La planta solar fotovoltaica generarà un estalvi de CO₂ de 110.000 kg cada any.

Garantir la sostenibilitat mediambiental i econòmica del territori són les peces clau de l’estratègia del grup. Amb el compromís de consumir energia 100% d’origen renovable fa un pas més endavant amb una inversió de 196.000 € per produir i autoconsumir que permet una reducció d’emissions de 110.000 kg/any.

L’empresa aposta per l’autogeneració elèctrica per abastir els processos productius que demanden més energia. Boix  és un clar exemple d’economia circular que treballa per minimitzat l’impacte del seu cicle productiu sense generar residus que ja des de l’any 2004 opera amb la mateixa biomassa que produeix a la seva planta.  “L’autogeneració és un pas més dins el nostre compromís amb la sostenibilitat i la modernització de la indústria de la fusta. Apostem per la gestió sostenible del medi natural com a peça clau per un desenvolupament territorial sostenible”,  destaca Carles Martí, director general del grup.

 

Articles relacionats

El CLT present a la Fira de Sant Martí de Puig-reig

El cap de setmana de l’11 i 12 de novembre es va celebrar la fira de Sant Martí a Puig-reig. Una oportunitat per descobrir ...

Seguir llegint

Les futures Sotsinspectores i Sotsinspectors del cos d’Agents Rurals van visitar Grup Boix

El passat divendres 10 de novembre, 36 integrants del curs d’accés a la categoria de Sotsinspectora/or del Cos d’Agents Rurals de Catalunya, van fer ...

Seguir llegint

Formació continua, element clau a Grup Boix

El mes d’octubre es tanca amb una formació dirigida a l’equip de manteniment industrial amb l’objectiu de realitzar un reciclatge en l’àrea de pneumàtica ...

Seguir llegint