L’acord entre l’Ajuntament de Puig-reig i Grup Boix ha permès aclarir i repoblar la llera del riu Llobregat a la zona de la caseta dels pescadors, per tal de recuperar el bosc de ribera natural.

Després dels forts episodis meteorològics del mes de juny de 2021, la zona de la pollancreda es va veure interrompuda per la crescuda del nivell de l’aigua i les fortes ventades. A conseqüència del temporal, una part de les espècies de pollancres es va veure afectada, deixant un paisatge impracticable.

Pollancres afectades pel temporal. Font: Grup Boix

Mitjançant un estudi del terreny per part de l’equip d’enginyers forestals de Grup Boix i sota l’autorització de l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua), es va determinar que, la tala i la repoblació amb espècies autòctones era la millor opció per restaurar la zona de la caseta dels pescadors. En aquest sentit, la resolució de l’estudi forestal i l’autorització de l’ACA, va deixar sobre la taula una proposta d’actuació de dues fases.

La primera fase d’actuació engloba els treballs d’aprofitament forestal. És a dir, la tala i el desbrancat dels peus dels pollancres mitjançant una processadora forestal i el desembosc de la fusta.

Procés de tala de la Fase 1. Font: Grup Boix

La segona fase contempla les accions de restauració de l’espai. En aquest sentit, una vegada finalitzada la primera fase, s’ha tractat el rebrot de les soques mitjançant l’aplicació manual d’herbicida. A continuació, la preparació del terreny, una tècnica que permet girar la terra i fer el forat per a la plantació de les sabes. Finalment, l’últim procés és la plantació de les espècies. En aquest cas s’ha optat per plantar espècies autòctones  pròpies del bosc de ribera de la zona com els pollancres (Popolus alba, Popolus nigra), les Freixes (Fraxinus), el Salze (Salix), el Vern (Alnus glutinosa) i el Roure (Quercus humilis).

Plantació de les sabes de la Fase 2. Font: Grup Boix

Articles relacionats

Ampliació de la planta solar fotovoltaica del centre de producció del Saltet

Grup Boix instal·la 1.336 panells fotovoltaics al centre de producció del Saltet, Puig-reig, en el marc del projecte d’autoabastiment energètic. El projecte, finançat pel fons ...

Seguir llegint

“Mou-te amb responsabilitat”: campanya de sensibilització viària adreçada a tots els treballadors de Grup Boix

Durant el mes de desembre, l’empresa va organitzar la campanya de sensibilització viària per promoure els desplaçaments segurs i eficients dels treballadors dins i ...

Seguir llegint

Taula rodona a l’Escola Diocesana de Navàs per enfortir la relació entre l’FP i les empreses

El passat dimarts 22 de novembre es va celebrar una taula rodona a l’Escola Diocesana de Navàs per manifestar la importància del pont que ...

Seguir llegint