L’acord entre l’Ajuntament de Puig-reig i Grup Boix ha permès aclarir i repoblar la llera del riu Llobregat a la zona de la caseta dels pescadors, per tal de recuperar el bosc de ribera natural.

Després dels forts episodis meteorològics del mes de juny de 2021, la zona de la pollancreda es va veure interrompuda per la crescuda del nivell de l’aigua i les fortes ventades. A conseqüència del temporal, una part de les espècies de pollancres es va veure afectada, deixant un paisatge impracticable.

Pollancres afectades pel temporal. Font: Grup Boix

Mitjançant un estudi del terreny per part de l’equip d’enginyers forestals de Grup Boix i sota l’autorització de l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua), es va determinar que, la tala i la repoblació amb espècies autòctones era la millor opció per restaurar la zona de la caseta dels pescadors. En aquest sentit, la resolució de l’estudi forestal i l’autorització de l’ACA, va deixar sobre la taula una proposta d’actuació de dues fases.

La primera fase d’actuació engloba els treballs d’aprofitament forestal. És a dir, la tala i el desbrancat dels peus dels pollancres mitjançant una processadora forestal i el desembosc de la fusta.

Procés de tala de la Fase 1. Font: Grup Boix

La segona fase contempla les accions de restauració de l’espai. En aquest sentit, una vegada finalitzada la primera fase, s’ha tractat el rebrot de les soques mitjançant l’aplicació manual d’herbicida. A continuació, la preparació del terreny, una tècnica que permet girar la terra i fer el forat per a la plantació de les sabes. Finalment, l’últim procés és la plantació de les espècies. En aquest cas s’ha optat per plantar espècies autòctones  pròpies del bosc de ribera de la zona com els pollancres (Popolus alba, Popolus nigra), les Freixes (Fraxinus), el Salze (Salix), el Vern (Alnus glutinosa) i el Roure (Quercus humilis).

Plantació de les sabes de la Fase 2. Font: Grup Boix

Articles relacionats

Netegem el nostre entorn, “Let’s clean up” a Grup Boix

El passat diumenge 28 d’abril, va tenir lloc la jornada de recollida de residus, “Let’s Clean Up”, al voltant de l’empresa. L’acció forma part de ...

Seguir llegint

Fons next generation per vehicles elèctrics d’empresa

Mitjançant les ajudes del Programa d’incentius a la mobilitat eficient i sostenible, MOVES III, i amb la financiació del fons Next Generation EU, Grup ...

Seguir llegint

Joves, formació i oportunitats. Un any més al costat de Fundació Impulsa

Grup Boix segueix col·laborant amb Fundació Impulsa per continuar donant suport als joves. Ferma convicció per crear oportunitats de formació i obrir portes al ...

Seguir llegint