Les empreses  que formen part de l’Associació de Rematants i Serradors de Catalunya (ARESCAT), proposen aturades de producció davant la manca de matèria primera. L’escassetat de matèria primera amenaça directament la productivitat de les empreses del sector.

A partir del dia 1 d’abril, les companyies agrupades sota el paraigua de l’Associació de Rematants i Serradors de Catalunya (ARESCAT) inicien aturades en la seva producció. És la primera vegada que el sector pren una mesura d’aquestes característiques i ho fa per posar en relleu el greu problema d’abastiment de matèria primera que pateixen les serradores des de fa anys i que posa en risc la continuïtat de la seva activitat. Un problema que es deu, en bona part, a les dificultats per trobar mà d’obra disposada a dur a terme treballs al bosc en les actuals condicions de baixa mecanització. Aquesta circumstància no es dona a altres països d’Europa, com a França, on els treballs al bosc sí que han estat mecanitzats, professionalitzant i dignificant l’ofici.

El sector reclama a la Generalitat un pas ferm cap a la modernització de les tasques forestals, apostant per la formació dels professionals i per la promoció de tècniques de treball més segures i ergonòmiques, com és la utilització de maquinària específica per a la silvicultura.

Des d’ARESCAT es proposen les següents mesures:

  • Formació de conductors de processadores i autocarregadors per millorar la qualitat dels treballs silvícoles, la seguretat i salut dels operaris forestals, així com l’increment de la productivitat.
  • Increment de les dotacions pressupostàries per a l’adquisició de maquinària forestal tècnicament més avançada.
  • Promoció dels treballs més segurs i ergonòmics, essent la mateixa administració la primera a donar exemple en les seves contractacions, augmentant la gestió forestal amb maquinària silvícola especialitzada.

Articles relacionats

Taula rodona a l’Escola Diocesana de Navàs per enfortir la relació entre l’FP i les empreses

El passat dimarts 22 de novembre es va celebrar una taula rodona a l’Escola Diocesana de Navàs per manifestar la importància del pont que ...

Seguir llegint

Team Building de comandaments intermedis i direcció

El passat mes d’octubre, Grup boix va participar en una sessió de Team Building per cohesionar i desenvolupar els comandaments intermedis i la direcció ...

Seguir llegint

Fons Next Generation per digitalitzar la indústria forestal

“Gràcies als ajuts Activa Financiación, procedents dels Fons Next Generation, hem pogut implementar solucions tecnològiques que ens permeten millorar els nostres processos productius”, assegura ...

Seguir llegint